KASTEEL WIJLRE

Vanaf 17 mei is de nieuwe route door de tuin van beeldend kunstenaar Oscar Lourens te volgen.

Oscar Lourens heeft op basis van het idee van de Cyanometer – een 18e eeuwse uitvinding om in 53 kleurenvakken verschillende blauwtinten van de lucht te meten – de Greyometer ontwikkeld om de grijsintensiteit te meten van verschillende objecten. Hij verbindt hiermee zijn interesse voor ordening van en grip op de werkelijkheid, en de kritiek op de haalbaarheid daarvan. In eerdere werken van Oscar Lourens staat de kleur grijs voor eenzelfde ambivalentie: door een collectie van verschillende linialen, geodriehoeken en gradenbogen aan de achterkant grijs te verven worden ze allemaal gelijk, en tegelijkertijd allemaal verschillend.

Buitenplaats Kasteel Wijlre nodigt jaarlijks een kunstenaar, botanist, historicus of filosoof uit voor de ontwikkeling van een nieuwe route. Iedere route vertelt een eigen verhaal over de plek. Eerder ontwikkelden botanist Stefan Cools en beeldend kunstenaar Sanne Vaassen een Vlinder- en Geurroute door de Tuin van Kasteel Wijlre. De routes zijn gratis te volgen met een entreebewijs.

OPEN : Donderdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur
ADRES : Kerkpad, Wijlre
WEBSITE : www.kasteelwijlre.nl

Buitenplaats Kasteel Wijlre is tevens geopend op Goede Vrijdag, Paaszondag, Paasmaandag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart, Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag.

ENTREE : € 8,00 p.p. / studenten € 5,00 p.p.
Museumjaarkaart en kinderen tot 12 jaar gratis

Buitenplaats Kasteel Wijlre organiseert tentoonstellingen, projecten en educatieve activiteiten in het Hedge House, het Koetshuis en de Tuin. Het Kasteel is permanent bewoond en helaas niet toegankelijk voor publiek.